Skrzydełka kurczaka z ryżem

Składniki:

- 1 szklanka ryżu

- 1,5 szklanki wody 

- 1 kg skrzydełek kurczaka

- 1 cebula pokrojona w plastry

-  ½ kostki masła lub margaryny

- 5 łyżek ketchupu

- Vegeta, pieprz

- 2 łyżki cukru

- 1 łyżeczka papryki słodkiej

- 1 łyżeczka papryki ostrej

    Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż. Na ryżu ułożyć użyć skrzydełka kurczaka (przyprawione solą i pieprzem), a następnie kładziemy cebulę pokrojoną w krążki.

  W garnku zagotować 1,5 szklanki wody i dodać pozostałe składniki: masło, ketchup, Vegetę, pieprz, cukier, paprykę i przygotowanym sosem zalewamy skrzydełka kurczaka. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do czasu, aż mięso i ryż będą miękkie.

    Smacznego!

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną. Sprawdź naszą politykę prywatności. (Zamknij)