«Бути чи не бути – ось в чому питання» - реколекції для молоді в Перемишлі

Кожна людина в житті постає перед вибором, і не одним. Але буває вибір якоїсь дрібнички, а буває вибір подальшого напрямку в житті. І як важливо, обираючи шлях не схибити, а почути Божий голос та піти за ним.

Шлях з  Богом, вибір, сміливість – одні з ключових слів чергових обновлянських реколекцій для молоді в Перемишлі. Вкотре люблінські семінаристи, товариство «Обнова» та Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії зорганізували та послужили в тому, щоб ця подія відбулася і зібрала молодь з України, Польщі та навіть Чехії. Провадив реколекції духівник Львівської Духовної Семінарії отець Іван Дулиба.

За три дні ми встигли наповнитись радістю та світлом, оновити серця, щоб новими повернутись у наші буденні дні. Маленькі дрібнички ліпили із нас нових людей, які щиро прагнуть шукати Бога та любити Його. Слова зі Святого Письма із солодким подарунком від Обновлян, читання псалмів, вервиця з розважаннями, пісні прослави, перегляд фільму «Незаплановане», котрий зворушує та відкриває очі, короткі влучні відео, що торкались серця та слова реколектанта отця Івана, майже кожне речення якого ставало ледь не крилатим висловом. Всі ці речі зміцнювали нас та допомагали відновлювати любов до Бога, себе та ближніх. Також під час «Lectio Divina» ми роздумували над Євангелієм від Луки та притчею про ближнього, де кожен міг відчути особливі слова, через які промовляє до нас Бог.

Основною темою нашої розмови був власне вибір життя з Богом та те, що треба мати відвагу йти за Ним. Проте не варто сподіватись, що цей шлях буде легким. Адже для тих, хто близько з Богом, світ готує найбільше спокус. І зі слів отця Івана «Якщо робиш щось добре і не маєш перешкод, перевір чи то справді добре».

Взагалі, наше життя і шлях можна порівняти із човном, який пливе по морю. Буває спокійно, але буває й шторм. Бог не обіцяє, що наше життя буде без бурь, але обіцяє, що буде завжди у човні. А коли в нашому човні є Господь, немає чого боятись.

Час реколекцій завжди допомагає віднайти внутрішній спокій та мир, наповнитись радістю від посмішок уже знайомих обличь та нових друзів. Зупинитись, відпочити від звичного життя та присвятити цей час Богу. Адже час – найцінніша валюта у будь яких стосунках, а особливо у стосунках з Богом.

Ще раз уклінно дякую Богу, усім учасникам, отцю Іванові Дулибі, Сестрам Служебницям НДМ, люблінській Обнові та семінаристам - за незабутні реколекції. Хай Добрий Бог у всьому Вам допомагає, Ви є великою радістю для Ісуса та Марії.

Учасниця реколекцій Богдана Мельник

A man
Напишіть нам

Контакт

Adres
Zgromadzenie Sióstr Służebnic NPM Rajców 11 00-220 Warszawa
Telefon:
+48 22 831 73 16
E-mail:
siostrynmp@gmail.com
A man
З метою надання послуг на найвищому рівні використовуємо файли cookies. Візит до нашої сторінки означає, що будуть вони поміщені у Вашому пристрої. В кожній хвилі можна зробити зміни налаштувань на Вашого браузеру. Додатково, візит до нашого сайту означає прийняття Вами засад обробки персональних даних, котрі були надані електронним шляхом. Ознайомтеся з нашою політикою приватності. (Закрити)