04 грудня – Свято Введення в храм Пресвятої Богородиці

Літургійні тексти цього свята радісно оспівують гідність Божої Матері. Звеличують також жертву її батьків — Йоакима і Анни, які свій найцінніший скарб — одиноку дитину привели до храму. Стихири і канони празника називають саме Марію “храмом освяченим, що має вмістити Сина Божого, храмом царя усіх і престолом, храмом живим святої слави Христа Бога нашого”, “живим небом”.

“Днесь святая святих родиться і хор ангельський таїственно торжествує. З ними і ми днесь празнуючи з Гавриїлом закличмо: радуйся Благодатна, Господь з Тобою.

Введення нині говорить нам про радісну жертву святих Йоакима й Анни а також Марії, яка радо йде за Божим голосом та голосом своїх батьків.

Христова церква переживає великий брак покликань до священичого і монашого життя. Найкращим місцем, де ростуть і розвиваються покликання є християнські добрі родини, які є першою духовною семінарією, колебкою покликання. Половина духовних покликань вирішується між шостим а одинадцятим роком життя.

Дух жертви в родині для Бога і Церкви є дуже важливим елементом у плеканні покликань. Без них за словами слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького завмирає Церква і духовне життя її вірних.

c. Романа Пашков`як СНДМ

світлина:http://www.rr.lviv.ua/podcasts/4-hrudnya-vvedennya-v-hram-presvyatoji-vladychytsi-nashoji-bohorodytsi-i-prysnodivy-mariji/

 

A man
Напишіть нам

Контакт

Adres
Zgromadzenie Sióstr Służebnic NPM Rajców 11 00-220 Warszawa
Telefon:
+48 22 831 73 16
E-mail:
siostrynmp@gmail.com
A man
З метою надання послуг на найвищому рівні використовуємо файли cookies. Візит до нашої сторінки означає, що будуть вони поміщені у Вашому пристрої. В кожній хвилі можна зробити зміни налаштувань на Вашого браузеру. Додатково, візит до нашого сайту означає прийняття Вами засад обробки персональних даних, котрі були надані електронним шляхом. Ознайомтеся з нашою політикою приватності. (Закрити)