Слово для душі – Лист доброму другові

Дорогий друже!  Ми прямуємо з тобою шляхом очікування: темної та наповненої таємниці ночі, і першої світлої зорі на небі. Цей час очікування, переживаємо кожного року. Бо для нас з тобою, як християн, є важливий цей час. Час святкувань надзвичайної події людства, а саме Воплочення Божого Слова у людське тіло. Наш Бог ставши в історії людиною, і надалі бажає народжуватися у пам’яті, серці і в житті. Він стає людиною не, щоб тільки відчути, як це, але визволити нас від трагічності гріха, надати сенс людським стражданням та смерті. Пригадай собі, як говорив пророк Ісая; «Коли б гріхи ваші були, як багряниця, вони стануть білими, як сніг…» (Іс. 1, 18). Сам Ісус, Воплочений Бог, взяв на себе наші гріхи й провини. Через наші провини – Воплочений Господь переніс усілякі страждання і рани, щоб зцілити наші зранення. Це означає, що кожен гріх нам прощено, і це прощення можемо відчувати та прийняти сьогодні у Тайні Покаяння.

    Тому наші сподівання сповняються у здійсненій події, в атмосфері навколо часу Різдва Христового, в часі, котрого ми ділимося Новою Звісткою, Новою Надією, прямуючи шляхом милосердних діл. Ділимося також освяченою просфорою з найблищими, вимовляючи щирі побажання, і пригадуючи, що нам народився Господь – хліб вічного життя. Бо знаємо, що споживати земний хліб – це підтримувати фізичне тіло і сили. А хіба не є тоді духовний хліб, цінніший, який дарує успадкування вічного життя?

Різдво Христове – це наш час, щоб в особливіший спосіб, поділитися хлібом, через вчинки милосердя, обдарування увагою іншого, дружньою підтримкою. Тому будь друже, тим носієм цієї не сфабрикованої великої і справжньої Радості. Та сміливо говори усім, що; «Христос Рождається!», відповідаючи; «Славімо Його!».   

     о. Партеній Підчеха,ЧСВВ

Світлина: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,638,24087901,24087901.html

A man
Напишіть нам

Контакт

Adres
Zgromadzenie Sióstr Służebnic NPM Rajców 11 00-220 Warszawa
Telefon:
+48 22 831 73 16
E-mail:
siostrynmp@gmail.com
A man
З метою надання послуг на найвищому рівні використовуємо файли cookies. Візит до нашої сторінки означає, що будуть вони поміщені у Вашому пристрої. В кожній хвилі можна зробити зміни налаштувань на Вашого браузеру. Додатково, візит до нашого сайту означає прийняття Вами засад обробки персональних даних, котрі були надані електронним шляхом. Ознайомтеся з нашою політикою приватності. (Закрити)